

Ruokaprovinssi-kahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 14.00-14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme mielenkiintoisia ruoka-alalla yrittäviä tai vaikuttavia henkilöitä ja opimme uutta ruoka-alan ilmiöistä. Kahveilla myös viihtyy!
Voit kertoa kahviosallistujille terveiset dian kautta. Sen voit lisätä itse diaesitykseen, jonka pilvisijaintiin saat linkin Ruokaprovinssin uutiskirjeen kautta – turvallisuussyistä emme jaa sitä tällä sivulla.
Parhaiten muistat kahvit, kun tilaat kalenterikutsun suoraan omaan kalenteriisi. Kahvilinkki löytyy myös alta ja uutiskirjeestä.
Ke 3.12.2025 klo 14.00-14.30 Glögilasillinen joulun makuja. Liity tästä linkistä klo 13.55 alkaen.
RUOKAPROVINSSIN KEKSIVIIKKO-KAHVIT UUDISTUVAT 1/2026-
Kahvien järjestäminen kepenee vuoden alusta alkaen. Kahvit säilyvät edelleen Ruokaprovinssin toimijoiden viestintäkanavana ja tekemisen näyteikkunana.
Vähemmän töitä, sama vaikutus!
Kepeiden kahvien suunnittelu takana on Kekseliäs ja Ketterä Ruokaprovinssi -hanke, joka on Euroopan unionin osarahoittama. Kysy lisää: Terhi Välisalo, 0400 463 129.
Ke 5.11.2025 Virtuaalikierros Seinäjoen ammattikorkeakoulun Food Labs:n tiloihin.
Joni Viitala/SEAMK
Ke 1.10.2025 Kuinka saada lisää kasviksia ruokavalioon? Esittelyssä lihaton lokakuu.
Vegaaniliitto, Etelä-Pohjanmaa.
Ke 3.9.2025 SuperSyyskuu
Etelä-Pohjanmaan sadonkorjuuaika on täynnä ruokamenoja, joita esitellään näillä kahveilla.
Ke 6.8.2025 Mistä tänään ruokaa?
Ruoka-apu Etelä-Pohjanmaalla. Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat ja Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset.
2.7.2025 Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän -automaattikahvit
Ruokaprovinssin uutiskirjeessä lähetetty maatalousaineinen materiaalikimara
4.6.2025 klo 14.00-14.30 Maistuva matkailu
Caset Elsa Resort, Kauhajoki ja Kivitippu Lappajärvi
7.5.2025 Ruokailu tapahtumissa, Asta Asunmaa ja Ville koivisto
2.4.2025 ”Ruokavienti”
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
8.1.2025 Tieteellis-gastronomiset ruokaklubit
Katso tallenne tästä
————————————————————————————————————————-
4.12.2024 Glögistudio
Katso tallenne tästä
4.11.2024 Ideasta tuotteeksi – Case Hunajahetki
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
2.10.2024.Tuottajaorganisaatiolla muskeleita
Katso tallenne tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
4.9.2024 Lähiruokapäivän etkot
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
7.8.2024 Terveelliset välipalat lapsille ja nuorille, Cities2030 -hanke
Katso tallenne tästä
3.7.2024 Automaattikahvit, aiheena jäätelö
Katso tallenne tästä
5.6. 2024 Eriaff 2024 -konferenssi. Kahvit järjesti SeAMK.
Katso tallenne tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
8.5.2025 Kurkistus Farmari-maatalousnäyttelyn kulisseihin
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
3.4.2024 Lukaker : Luontokadon estäminen kestävällä ruoantuotannolla
Katso tallenne tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
6.3.2024 Ruoka-alan kestävyystyön edistäminen à la Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi
Katso video tästä
7.2.2024 Ruokaprovinssin Johtajafoorumi.
Tutustu Ruokaprovinssin Johtajafoorumiin tästä.
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
3.1.2024 Kouluruokailu yhteisenä kokemuksena, Sulevi Riukulehto
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
————————————————————————————————————————-
5.12.2023 klo 14 Helpot ruokalahjat ala Nanna Rintala
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
1.11.2023 klo 14.00 Katoa vai satoa? Ruokaa lautaselle myös vaikeista olosuhteista, Kari Alasaari
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
4.10. 2023 klo 14.00
Kekrinaika, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
6.9.2023 klo 14.00 Lähiruokapäivä – nuollaan ennen kuin tipahtaa!
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
2.8. klo 14.00 Ruokaprovinssin teehuone, Heidi Vihavainen/Cafeteria Salotta
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
7.6. klo 14.00
Miten tehdä hyvä hankehakemus? Päivi Mäntymäki ja Minna Nikkari
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
3.5. 2023
Maaseuturahaston tuet / Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Katso video tästä
Tutustu esitykseen tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
5.4.2023
Leader-tuet / Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät
Katso video tästä
Tutustu Leader-esityksen sisältöön tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
1.3.2023
Ruokaprovinssi 2130: Teknologia, kiertotalous ja ruokatulevaisuudet. Robert Nemlander
Katso video tästä
Tekstitetty tallenne tästä
1.2.2023
Ruokaprovinssistrategian esittely, Terhi Välisalo ja Elina Huhta
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
4.1.2023
Ruokaprovinssistrategian esittely, Terhi Välisalo ja Elina Huhta
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
————————————————————————————————————————-
7.12.2022
Ruokaprovinssikahvispecial: Joulumuori kertoo Korvatunturin ruokapalveluista
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
2.11.2022
DeliPlate, Jouni Halkosaari
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
5.10.2022
Viinamäen Farmi Oy, Timo Viinamäki
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
7.9.2022 Valkoinen Puu, Sirkku Ylikoski markkinointipäällikkö
Katso video tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
3.8.2022 automaattikahvit
Tyynismaan tila Reko-ringissä, Hanne Tyynismaa
Katso video tästä
6.7.2022 automaattikahvit
Pirula Oy, Petri Rintala kertoo Juomaprovinssissa toimimisesta.
Katso video tästä
1.6.2022 Kepeät kesäkahvit ammattikalastaja Sampo Savolan sekä Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskuksen Marko Paloniemen kanssa.
Katso video tästä
Tekstitetty tallenne tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
4.5.2022 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.
Katso tallenne tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
6.4.2022 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 / Päivi Töyli, projektipäällikkö, valtakunnallinen ruokasektorin koordinaatio.– — Katso tallenne tästä.
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
2.3.2022 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Mika Ala-Fossi toimitusjohtaja, Atria Suomi oy.
Katso tallenne tästä.
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä.
2.2.2022 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Anu Hopia, Professori (elintarvikekehitys)/Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
Katso tallenne tästä.
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä.
5.1.2022 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Pekka Pesonen,Copa-Cogeca, Bryssel
Katso tallenne tästä.
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä.
————————————————————————————————————————-
1.12.2021 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Asko Peltola, maakuntajohtaja
Katso tallenne tästä.
Askon diasarjan löydät tästä
Tutustu toimijoiden diaesitykseen tästä
3.11.2021 Ruokaprovinssin menestyksen avain 2030 Suvi Luoma, tutkimusjohtaja, Foodwest Oy
Katso tallenne tästä.
Suvin diasarjan löydät tästä ja toimijoiden terveiset tästä.
Tätä alisivua päivittää Kekseliäs ja Ketterä Ruokaprovinssi -hanke, joka on Euroopan unionin osarahoittama.
Sivuston ylläpito: Valakia