RUOKAPROVINSSI 2030 – PARAS PAIKKA RUOKABISNEKSELLE
Etelä-Pohjanmaalla on laadittu koko ruokaketjua pellolta pöytään koskeva kehittämisstrategia. Sen visiotavoite on ”Ruokaprovinssi 2030 – Paras paikka ruokabisnekselle”. Ruoka-ala on Etelä-Pohjanmaan yksi merkittävimmistä toimialoista, jonka menestyminen on maakunnalle elintärkeää.
RUOKAPROVINSSI 2030 – MENESTYKSEN AVAIMET PELLOLTA PÖYTÄÄN
Ruokaprovinssi-strategiaan haettiin yhteinen kehittämisen tahotila vuoteen 2030. Tahto muodostettiin laajalla osallistavalla prosessin avulla. Mukana oli yli 100 ruokaketjun avaintoimijaa ja kuluttajaa. Hankkeen toteutusaika oli 1.1.2021 – 31.3.2023. Hanketta toteuttivat yhteistyössä: ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Maa- ja kotitalousnaiset / Terhi Välisalo sekä Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy / SeAMK / Elina Huhta. Hankerahoitettiin Maaseuturahastosta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta.