RUOKAPROVINSSI 2030 – PARAS PAIKKA RUOKABISNEKSELLE

Etelä-Pohjanmaalla on laadittu koko ruokaketjua pellolta pöytään koskeva kehittämisstrategia.  Sen visiotavoite on ”Ruokaprovinssi 2030 – Paras paikka ruokabisnekselle”. Ruoka-ala on Etelä-Pohjanmaan yksi merkittävimmistä toimialoista, jonka menestyminen on maakunnalle elintärkeää.

Ruokaprovinssi 2030 strategia
strategiadokumentti
– tiivistelmä  suomeksi
– tiivistelmä ruotsiksi 
– tiivistelmä englanniksi
– Strategian tavoitteet ja toimenpiteet Excel-taulukossa

Ruokaprovinssi- strategian esittelyvideo (11:15) 
katso tästä

Ruokaprovinssistrategian esittelydiat
– esittelydia suomeksi
– esittelydia ruotsiksi
– esittelydia englanniksi

Strategian visiovideo (1:34)
– tekstitys suomeksi
– tekstitys ruotsiksi
– tekstitys englanniksi

RUOKAPROVINSSI 2030 – MENESTYKSEN AVAIMET PELLOLTA PÖYTÄÄN

Ruokaprovinssi-strategiaan haettiin yhteinen kehittämisen tahotila vuoteen 2030. Tahto muodostettiin laajalla osallistavalla prosessin avulla. Mukana oli yli 100 ruokaketjun avaintoimijaa ja kuluttajaa. Hankkeen toteutusaika oli 1.1.2021 – 31.3.2023. Hanketta toteuttivat yhteistyössä: ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Maa- ja kotitalousnaiset / Terhi Välisalo sekä Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy / SeAMK / Elina Huhta. Hanke rahoitettiin Maaseuturahastosta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta. 

 

 

Print