Alue

Vahva ruokamaakunta

Etelä-Pohjanmaalla ruoan alkutuotanto on alueella vahvaa, eivätkä ”meirän pitkät pellot” ole pelkkää leviää puhetta. Lakeuden tasaisessa peltomaisemassa kasvavat niin perusviljat kuin erikoiskasvitkin. Tiesitkö, että suurin osa kotimaisesta perunasta kasvaa Ruokaprovinssin alueella!

Etelä-Pohjalaisilla tiloilla kasvatetaan sikoja, lehmiä ja siipikarjaa, joiden hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Tuotantoeläinten hyvinvointiin liittävässä osaamisessa ollaankin täällä suorastaan edelläkävijöitä.

Alkutuotannon lisäksi Ruokaprovinssin alueelle on syntynyt merkittävä elintarviketeollisuuden keskittymä. Tunnetuimpien yritysten joukossa ovat mm. Atria, Juustoportti, Valio ja Pirjon Pakari. Etelä-Pohjanmaan alue ja ihmiset tunnetaan vahvasta yrittäjähenkisyydestään, jonka johdosta alueella toimii myös lukuisia pienempiä elintarvikealan yrityksiä.

Ruoan lisäksi Ruokaprovinssi on koti monelle legendaariselle juomabrändille: alueella sijaitsevat mm. Altian Koskenkorvaa valmistava tehdas sekä maailmalla gineistään palkittu Kyrö Distrillery.