Ruokaviikko täynnä tapahtumia 22.-31.3.

Ruokaprovinssissa vietetään maaliskuun loppupuolella todellista ruokaviikkoa, joka sisältää erilaisia tapahtumia sekä ruokaketjun ammattilaisille että kuluttajille. Kaksi viikonloppua ja yksi arkiviikko ovat täynnä herkkuja, elämyksiä, verkostoitumista sekä painavaa asiaa ensin Ruokaprovinssi Kaupoissa- kampanjan merkeissä, sitten bisnesorientoituneessa Food Business Summitissa ja viikon päättävässä Maistuva-messutapahtumassa.

 

Ruokaprovinssi Kaupoissa 22.-23.3.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun organisoima Ruokaprovinssi kaupoissa –kampanja näkyy runsaana Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kaupoissa 22.-23. maaliskuuta. Kampanjaa on toteuttamassa yhteensä noin 80 Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijaa, 6 elintarvikeyritystä, 9 markettia, sekä 5 ravintolaa.  Kampanjalla halutaan tuoda esiin alueen elintarvikeosaamisen ja työelämälähtöisen opintokokonaisuuden lisäksi paikallista yhteistyötä. Kampanjassa kauppojen asiakkaat pääsevät maistelemaan herkullisia lähituotteita ja niistä rakennettuja ravintola-annoksia.

🌾 Pellolta kampanjatuotteiksi ja kuluttajille 🍞

Vuosien perinteiden mukaisesti Seinäjoen ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat ovat yhdeksässä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kaupassa maistattamassa elintarvikeyrittäjien laadukkaita tuotteita. Mukana yrityksistä tänä vuonna ovat Alavuden Öljynpuristamo, Juustoportti, Pirjon Pakari, Linseed Oy, Rantalan Liha ja Ilmajoen Makkaramestarit.

🍞 Kampanjatuotteista ravintola-annoksiksi 🍜

Tradenomiopiskelijoiden lisäksi mukana on kolmannen vuoden restonomiopiskelijoita. Restonomiopiskelijat suunnittelevat viidelle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintolalle (Matador, Talriikki, Wilson, Presso ja Ulpu) uuden annoksen. Annoksessa tulee käyttää raaka-aineena joitain kuuden mukana olevan elintarvikeyrityksen tuotteita. Tradenomiopiskelijoiden tavoin restonomiopiskelijat ovat kampanjapäivinä 22.-23.3.2019 maistattamassa kehittämiään tuotteita kampanjakaupoissa.

Tervetuloa nauttimaan paikallisen elintarvikealan yhteistyöstä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kampanjakauppoihin! Lisätietoja, aikataulu ja kampanjakaupat:  https://www.facebook.com/events/373194376592173/

 

Food Business Summit 26.-27.3.

Food Business Summit tulee taas – raikkaana ja uudistuneena. FBS tarjoaa ruokaketjun yrityksille uusia kontakteja, ajatuksia ja näkökulmia oman bisneksen kehittämiseksi. Tällä kertaa keskiössä on vielä enemmän ruoka, sillä seminaarikokonaisuus on palasteltu kolmeksi kokonaisuudeksi: FBS Brunch, FBS Lunch ja FBS Dinner.

Varsinaisten ruuan ympärille rakennettujen ohjelmakokonaisuuksien lisäksi FBS tarjoilee erilaisia rinnakkaissessioita, joista poimia bisnestä. Lähiruokatreffeillä ostajat ja tuottajat kohtaavat ja verkostoituvat. Bisnestä Atrian kanssa -treffeillä kuullaan Atrian alihankinnoista ja kumppanuuksista. Englanninkielinen Bisnestä Sambiaan- sessio avaa Sambian markkinan tarpeita. Lisäksi oheisohjelmana järjestetään kaikille avoin Tietoprovinssi, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta.

Lue lisää Food Business Summitista: https://www.intoseinajoki.fi/foodsummit/

 

Maistuva-messut 30.-31.3.

Maistuva on uusi ruokatapahtuma, joka tarjoaa makuelämyksiä kaikille. Tapahtumaa isännöi huippukokki Jyrki Sukula, jonka ohjelmassa mm. luento ruokatrendeistä ja ruokayrittäjyydestä, kokkailua näytöskeittiössä sekä viiniworkshop.

Messutapahtuman teemoina ovat erilaiset ruoat ja juomat, keittiövälineet- ja tarvikkeet, kattaus ja koristelu, alan kirjallisuus ja lehdet, ravintolat, ruokamatkailu ja ruokatrendit. Messuilla pääset mm. maistelemaan herkullisia keittiömestareiden maisteluannoksia ja yhdistelemään näitä paikallisiin juomiin. Mukana myös runsaasti herkkutuotteita kotiinviemisiksi.

Tapahtuma järjestetään Seinäjoki Areenassa ja samaan aikaan toisessa hallissa on käynnissä Pytinkimessut. Paljon koettavaa siis yhdellä lipulla!

Lue lisää: https://pytinki.fi/maistuva/

 

Tervetuloa ruokaviikon tapahtumiin!