Opintomatka Belgiaan 4-7.4.2019

ARTESAANIRUOKAA JA KÄSIYÖLÄISKULTTUURIA
BELGIASSA 4-7.4.2019

Kenelle: Ruokaketjun yrityksille ja matkailualan toimijoille

Tervetuloa mukaan Belgiaan inspiroitumaan ja hakemaan ideoita oman yrityksesi sekä koko Etelä-Pohjanmaan alueen ruokamatkailun- ja tapahtumien kehittämiseen. Matkallamme pääset vierailulle Brysselin sykkeeseen sekä tutustumaan historialliseen helmeen, Mechelenin kaupunkiin maaseudulla. Belgia on tunnettu ruoka-alan artesaaniudesta ja käsityöläiskulttuurista, joka näkyy mm. mestarillisena belgialaisen suklaan ja oluen valmistamisena. Matkalla tutustutaan maaseudun matkailuyritysten erilaistumiseen sekä markkinointiin ja brändäykseen. Näemme myös käytännön esimerkkejä kiertotalouden toteuttamisesta osana kestävää matkailua.

ILMOITTAUDU NYT: bit.ly/belgiailmoittautuminen

Matkaohjelma

torstai 4.4.2019 / Bryssel

12.30 Kokoontuminen Vaasan lentoasemalla
14.30 Finnairin lento Vaasa- Helsinki-Brysselin lentokenttä. Perillä 18.15.
18.30 Kuljetus Brysseliin, jonne ajomatka kestää noin 20 minuuttia, majoittuminen Thon Brussels City Centre-hotelliin Brysselin keskustassa.
20.00 Vapaaehtoinen yhteinen omakustanteinen illallinen Le Toukoul etiopialaisessa ravintolassa, jonka konsepti perustuu perinteisiin, sosiaaliseen ruokailuun ja autenttiseen ruokailukokemukseen mm. käsillä syömiseen. Hinta 55 € sis. illallismenun ja juomat. Erillinen ilmoittautuminen ilmoittautumislomakkeella.

perjantai 5.4.2019 / Bryssel

8.50 Kokoontuminen hotellin aulaan
9.30 Yritysvierailu ETC- European Travel Comissioniin, joka yhdessä maakohtaisten matkailuorganisaatioiden
mm. Visit Finlandin kanssa markkinoi Eurooppaa. Kuulemme tulevaisuuden matkailutrendeistä ja matkailuyritysten markkinoinnista.
11.30 Siirtyminen bussiin
12.00 Vierailukäynti FoodMet Abattoir-kauppahallissa. Vuonna 2015 avattu kauppahalli on paikallisen lähiruoan ja maailman makujen kohtaamispaikka.
13.00 Omakustanteinen ja vapaavalintainen lounas La Kantine Du Canal-hävikkiruokaravintolassa, joka noudattaa Brysselin Good Food – kiertotalous- ja hävikkiruokastrategiaa.
13.30 Vierailu kauppahallin katolle rakennetulla Urban Farmilla eli kaupunkimaatilalla. Tilan vesitankeissa kasvatetaan myyntiin meriahventa, joiden tuottama ravintopitoinen vesi kierrätetään kattokasvihuoneisiin sekä ulkopuutarhaan.
15.00 Paluu bussiin
16.00 Vierailukäynti ja työpaja Concept Chocolate – perheyrityksessä, joka on erikoistunut belgialaisen suklaan tekoon. Tutustumme artesaanisuklaan valmistukseen sekä pääsemme maistelemaan ja itse valmistamaan konvehteja käsityönä. Mahdollisuus ostoksiin.
18.00 Siirtyminen bussiin, paluu hotellille. Tauko.
19.30 Vapaaehtoinen yhteinen omakustanteinen illallinen suomalais-italialaisessa Atrio-ravintolassa. Illallisen hinta 52 € sis alv. sisältäen kolme ruokalajia sekä juoman. Erillinen ilmoittautuminen ilmoittautumislomakkeella.

lauantai 6.4.2019 / Mechelenin kaupunki

Aamiainen hotellilla ja huoneiden luovutus
9.00 Lähtö bussilla, kokoontuminen hotellin aulassa
10.00 Yritys- ja tilavierailu sekä
 omakustanteinen lounas (n. 25 € sis. alv) Den Diepen Boomgaard  sosiaalisella luomu-ja lähiruokatilalla. Tila työllistää mm. maatalousalasta kiinnostuneita ihmisiä sosiaalisen työkokeilun kautta. Tilalla tuotetuista luomusertifioiduista raaka-aineista valmistetaan tilamyymälän yhteyteen rakennetussa ravintolassa vaihtuva lähiruokalounas.
Majoittuminen Hotel Brewery Het Anker panimohotelliin. Panimohotelli on Belgian ensimmäinen ja ainoa panimohotelli, joka on toiminut jo 1990-luvulta asti. Panimo on ollut saman suvun omistuksessa satoja vuosia.
15.00 Tislaamokierros maistiaisineen Het Ankerissa
17.00 Vapaa-aikaa
17.45 Kokoontuminen hotellin aulaan, opas tulee noutamaan.
18.00 Kulinaarinen kaupunkikierros Mechelenin historiallisessa kaupungissa. Ammattitaitoinen englanninkielinen opas johdattaa ryhmän kaupungin historiaan ja erikoisiin nähtävyyksiin tutustuen. Yritysvierailuja matkan varrella oleviin historiallisesti merkityksellisiin ravintoloihin ja maistiaiset niissä. Tutustumme tapaan yhdistää ruokaa ja kulttuuria matkailutuotteeksi. Kesto noin 5 tuntia, hyvät kengät jalkaan ja sään mukainen vaatetus. Kierroksia on järjestetty vuodesta 2001 lähtien.

sunnuntai 7.4.2019

Aamiainen hotellilla, huoneiden luovutus
9.00 Lähtö bussilla, kokoontuminen hotellin aulaan
11.40 Lento Finnair Bryssel-Helsinki-Vaasa. Saapuminen Vaasaan 17.25

 

Matkan hinta 790€ / 2hh

 

Hintaa sisältyy
– Edestakaiset lennot Vaasasta Brysseliin Helsingin kautta
– 1 kirjattava matkatavara/matkustaja (max 23kg) sekä 8 kg käsimatkatavara
– Majoittuminen Thon Bryssels City Centre hotellissa (****) kahden hengen huoneessa (1 hh lisämaksu 199,25 € ) sekä Brewery Hotel Het Anker (***) panimohotellissa kahden hengen huoneissa.
– Aamiaiset hotelleilla
– Kuljetukset ja pääsymaksut vierailukohteisiin ohjelman mukaan
–  Suomenkielinen paikallisopas Kaarina Leskinen mukana vierailukohteissa perjantaina. Matkanjärjestäjät kääntävät tarvittaessa.

Hintaan ei sisälly
– Torstain illallinen 55 € (laskutetaan osallistujilta etukäteen)
– Perjantain omavalintainen lounas päivän saatavuuden mukaan, osallistujat maksavat itse paikan päällä  (hävikkiruokaravintola)
– Perjantai illallinen 52 € (laskutetaan osallistujilta etukäteen)
– Lauantain lounas n. 25 €
– Matkavakuutus

Lisätietoja matkaohjelmasta
Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Lopullinen ohjelma lähetetään osallistujille viimeistään 29.3.2019. Ajantasainen matkaohjelma päivittyy www.ruokaprovinssi.fi

Thon Hotel Brussels City Centre osoite 17 Avenue du Boulevard, 1210 Bryssel
Thon Hotel sijaitsee Brysselin keskustassa ja sen lähellä on muun muassa Rogier Square ja City 2-kauppakeskus. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, satelliittikanavat sekä ilmainen langaton internetyhteys. Huoneissa on kylpyhuone, ja niiden varusteluun kuuluu suihku-/ammeyhdistelmä, ilmaiset hygieniatuotteet ja hiustenkuivaaja. Varusteluun kuuluu puhelin, tallelokero ja työpöytä. Hotellissa on sauna ja kuntosali sekä ilmainen langaton internetyhteys.

Hotel Brewery Het Anker osoite Guido Gelzellelaan 49, 2800 Mechelen
Belgian ensimmäinen ja ainoa panimohotelli. Huoneissa on suihku, satelliittikanavat sekä ilmainen langaton internetyhteys.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot
Sitovien ilmoittautumisten viimeinen päivä on 11.1.2019. Matkalle otetaan 19 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujille ilmoitetaan matkan toteutumisesta viimeistään 1.2.2019.

Yhteisiin illallisiin (to ja pe) on erillinen ilmoittautuminen.

Lisätiedot: suvi.takala@intoseinajoki.fi 044 754 1678 tai elina.huhta@seamk.fi 040 830 0417

Peruutusehdot

Peruutusehdot matkan vahvistamisen jälkeen

  • viimeistään 41 vrk ennen matkan alkua tehdystä peruutuksesta kulut ovat 315 €
  • 40 – 31 vrk ennen matkan alkua tehdystä peruutuksesta kulut ovat 50 % matkan kokonaishinnasta
  • 30 – 14 vrk ennen matkan alkua tehdystä peruutuksesta kulut ovat 75 % matkan hinnasta
  • alle 14 vrk ennen matkan alkua ei takaisinmaksua

Nimenmuutos ennen loppumaksun eräpäivää kuluitta. Loppumaksun maksamisen jälkeen ennen lipunkirjoitusta 15 € / muutos. Lipunkirjoituksen jälkeen nimenmuutoskulu on 130 € / muutos. Muilta osin ehdot noudattavat https://www.fmt.fi/hyva-tietaa/matkaehdot/

Järjestäjänä Ruokamatkailun kehittämishanke, jota toteuttavat yhdessä Into Seinäjoki Oy ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Hanke saa rahoitusta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.