Mallas Kabacka voitti Farmarissa järjestetyn Ruokaprovinssikokkien taiston

Farmari – näyttelyssä 14.-17.6.2017 eteläpohjalaiset ravintolat kilpailivat lähiruokamestaruudesta neljän päivän ajan. Kilpailu toteutettiin Into Seinäjoen Kasvua Ruokaprovinssista – hankkeen, Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistyksen sekä Sedun yhteistyönä ja siihen osallistui kuusi ravintolaa kokkeineen.

”Kilpailun ideana oli nostaa esiin lähiruokatuotteita ja niiden monipuolisia käyttömahdollisuuksia.  Ravintolat ovat loihtineet päivittäin uskomattomia herkkuja mysteerilaatikon lähiruoka-antimista hyvinkin rajallisessa kilpailuajassa” kertoo kilpailua järjestänyt Suvi Mäki-Pirilä Into Seinäjoesta.
”Samalla kilpailu oli ravintoloiden nuorille kokeille hieno tilaisuus tuoda omaa osaamistaan esiin yleisön edessä”, jatkaa Marita Mäenpää Sedusta.

Kilpailuun osallistuivat Härmän Kylpylä, Powerpark, Ravintola Pirttihirmu, Mallas Kabacka, Lakeus Matador sekä Ravintola Juurella. Finaalissa toisiaan vastaan mittelivät Mallas Kabacka, Lakeus Matador sekä Ravintola Juurella. Ravintoloiden kilpailutehtävänä oli valmistaa lähituottajien tuotteista kootun mysteerilaatikon antimista kaksi erilaista ravintola-annosta 45 minuutissa. Arviointikriteerejä olivat annoksen maku, ulkonäkö ja innovatiivisuus sekä yleinen työskentely. Jokainen ravintola päätyi valmistamaan pääruuan ja jälkiruuan runsaslukuisen yleisön edessä.

Pääruoaksi voittajajoukkue Mallas Kabackan kokki Rami Haavisto loihti ruiskuorrutettua Lakeuden Highlandin lampaan jauhelihaa tuoreilla yrteillä porkkanapyreen, ruskistetun voin ja sipulituhkan kera. Jälkiruoaksi Heidi Katajamäki valmisti Leila´s toffelettujauholla kuorrutettua friteerattua Juustoportin leipäjuustoa ja mansikka-raparperisalsaa tuoreen raparperin kera.

    

”Kokemus oli hauska ja normaalista työpäivästä poikkeava. Kenttäolosuhteet toivat oman haasteensa työskentelyyn, mutta kekseliäisyydellä selvittiin. Käytämme muutenkin Mallas Kabackassa paljon lähituotteita ja kisasta sai vinkkejä myös muutamista uusista tuotteista”, kaksikko toteaa.

Kilpailu oli sekä esikarsintapäivinä että finaalissa erittäin tiukka, ja tuomaristolla oli haastavuuksia asettaa annoksia paremmuusjärjestykseen.

– Finaalitaiston ratkaisi lopulta innovatiivisuus annoksen esillelaitossa sekä tarkasti mietityt maut. Pääraaka-aine pääsi parhaiten oikeuksiinsa Mallas Kabackan annoksessa”, kertoo kilpailun päätuomari Kirsi Usvaranta Sedusta.

Kilpailun juontajana toimi Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistyksessä vaikuttava Arja Myllykangas.