Farmari- maatalousnäyttely järjestetään Seinäjoella 14.-17.6. Näyttelyalueella lähiruoka ja kädentaidot ovat näyttävästi esillä Areenan uudessa messuhallissa. Kasvua Ruokaprovinssista -hankkeen koordinoimalla lähiruokaosastolla on laaja kattaus lähialueen herkkuja : uunituoreita leipomotuotteita, lihajalosteita, juustoja, marjoja ja marjajalosteita, öljyjä, kahvia, mehuja…
Lähiruokaosastolla tuotteittaan esittelevät, maistattavat ja myyvät:
Alavuden Öljynpuristamo
Hautamäki Highland
Kaffiinon paahtimo
Vatajanrannan Vuohitila
Pirjon Pakari
Juustoportti
Mehukas
Riihipihatto
Leila´s Hyvät Maut
Lillbackan leipomo
Annin Marjatarha
Lakeuden Highland
Kivimäen maatila
Juvenes-Yhtiöt
Laihian mallas
Kauhajoen laatuleipurit
Lähiruokatorin herkuista päästään nauttimaan tapahtumassa myös laajemmin. Lähiruokatorin yrittäjistä toimittavat Fazerin ravintoloihin tuotteitaan esimerkiksi Lakeuden Highland Kurikan Luopajärveltä yhdessä kauhajokelaisen Riverhills Highlandin kanssa.
– Olemme aiemminkin toimittaneet tuotteita ravintoloille, mutta tämän kokoluokan yhteistyö Fazerin kanssa on meille uutta ja mielenkiintoista. Olemme tästä aika innoissamme, kertovat Kirsi Huhtala ja Johanna Rotola-Pukkila, jotka ovat saaneet tuotteitaan Farmarin ajaksi myyntiin muuallekin.
Lähiruoka on myös näyttävästi esillä Taito & Makualueen ohjelmalavalla. Luvassa on kokkausta, mielenkiintoisia yrityspuheenvuoroja sekä nelipäiväinen Ruokaprovinssikokkien taisto, jossa paikalliset ravintolat kilpailevat lähiruokamestaruudesta. Kilpailu huipentuu lauantaina finaaliin klo 12.00.