Minna bloggaa: Uusi hankevetäjä esittäytyy

Minna bloggaa: Uusi hankevetäjä esittäytyy

Minna täällä. Niin vastasin pienenä puhelimeen. Nykyään vastaan Kasvua Ruokaprovinssi -hankkeen puhelimeen Ilmajoella Sedu Aikuiskoulutuksen tiloissa. Hankkeen toiseen puhelimeen vastaa, kuten ennenkin, Suvi Into Seinäjoesta. Koulun penkeillä olen istunut sen verran, että olen agrologi-restonomi. Lähiruoka-asiat tuntuvat kertakaikkisen mielenkiintoisilta. Sanoisinkin muutaman viikon työkokemuksella olevani oikein hyvässä hommassa. Työhöni kuuluu muun muassa järjestää hankkeen työpajoja ja teemapäiviä, jotka suunnataan lähiruokaketjun eri toimijoille alkutuotannosta lähtien. Tarkoitus on lisätä lähiruokaketjun liiketoimintaosaamista. Hyi, nyt sen sanoin, liiketoimintaosaaminen. Sana joka sulkee korvat ja laittaa aivot lepotilaan. Mutta nyt ei järjestetä puuduttavia luentoja, vaan jotain ihan muuta. Esimerkiksi pakkauksen suunnittelua ja tuotteen tarinallistamista. Ne ovat tekijöitä, joilla erottaudutaan kilpailijoista.

Mikä innostaa edistämään lähiruoan tunnettuutta ja käyttöä? Noh, pitääpä ottaa hyvä asento. Lähiruoka on nyt niin sanotusti kuuminta hottia. Se tulee läheltä, eikä ole matkustanut liikoja maailmalla. Esimerkiksi REKO-renkaassa tuotteen voi ostaa suoraan tuottajalta. Tuottajat tekevät hyvää työtä, joten tuotekin on hyvä. Ei typistetä häntiä tai nokkia, eikä eläimiä myöskään lääkitä varmuuden vuoksi. Sen sijaan lähiruoalla vaikutetaan alueen taloudelliseen hyvinvointiin ja pidetään yllä kaunista maaseutumme kulttuurimaisemaa. Nämä ovat kaikki hyvin innostavia syitä olla lähiruoan puolella. Mieluummin lähi- kuin kaukoruokaa.