Lähiruoka kiinnostaa – Ruokakarkelot-lähiruokatapahtuma oli jymymenestys

Lauantaina 24.8. Seinäjoen Lakeudenpuistoon rakennettiin kolmatta kertaa Ruokakarkelot, josta lyhyessä ajassa on muodostunut maakunnan suurin lähiruokatapahtuma. Paikalle saapui lähes 30 lähiruokamyyjää ja tuottajaa myymään paikalla syötäviä annoksia tai mukaan ostettavia tuotteita.

 

 

Lähiruoan suosio on selvästi nousussa kuluttajien keskuudessa eikä vastaavia tapahtumia maakunnassa ole muita. Tapahtuman suosio yllätti myös järjestäjät, sillä paikalle saapui arviolta useampi tuhat lähiruoan nälkäistä kävijää. Myös lauantaille osunut elokuinen hellesää innosti väkeä tulemaan kauempaakin maakunnasta ja nauttimaan koko perheen kanssa puiston antimista yhteisen pöydän tai piknik-viltin ääressä.

 

 

Etelä-Pohjanmaa on Ruokaprovinssimaakunta ja raaka-aineiden alkulähde. Ruokakarkeloiden tapahtumakonseptin tarkoituksena on Ruokaprovinssiin pohjautuen tarjota kävijöille makuelämyksiä maakunnasta, kehittää paikallista ruokakulttuuria sekä nostaa esiin maakunnan ruokamatkailutarjontaa. Ruoan lisäksi framille nostettiin myös juoma, sillä maakunnassa on monia kiinnostavia juomavalmistajia. Jo toista kertaa tapahtumaan rakennettiin SeAMK Ruoka-yksikön voimin ja Ravintola Prikan nimissä anniskelualue, joka toivotti tervetulleeksi kaikki paikallisista oluista, viineistä ja cocktaileista kiinnostuneet. Ruokaprovinssin lisäksi voidaan siis puhua myös Juomaprovinssista.

 

 

 

Ilman ammattimaista tapahtumanjärjestäjää ja taustajoukkoja ei olisi tapahtumaakaan. Kolmannen vuoden SeAMK restonomiopiskelija Elina Ala-Lahti on organisoinut Ruokakarkeloita päätoimisesti toukokuusta lähtien. Apuna tapahtuma-tuotannossa ovat olleet SeAMK Ruoka-yksikön sekä Into Seinäjoen Ruokamatkailun kehittämishankkeen toteuttajaporukka. Lisäksi Selmun Preppaamo-hankkeen nuoret pitkäaikaistyöttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat antoivat korvaamattoman avun tapahtuman rakentamisessa, purussa ja somistamisessa varsinaisena tapahtumapäivänä.

 

Tapahtuman järjestäjät kuvassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruokakarkeloiden taustalla on SeAMK Ruoka-yksikön ja Into Seinäjoen yhteisesti toteuttama Ruokamatkailun kehittämishanke. Hankkeen tavoitteisiin kuuluu vahvistaa Ruokamaakunta-profiilia matkailijoille houkuttelevana vaihtoehtona sekä mm. parantaa alueen ruokamatkailutarjontaa ja lisätä lähellä tuotetun paikallisen ruuan arvostusta. Hanke saa rahoitusta Euroopan Maaseuturahastosta 2/2018-10/2019 välisenä aikana.

 

Artikkeli on julkaistu alunperin SeAMK Verkkolehdessä 30.8.