Innovaatiobussikierros Ilmajoelle

Kohteina olivat Altia, Koskenkorva Museo ja Jussin Jokisaunat. Tarinallisuus ja omaperäiset eteläpohjalaiset yrittäjät oli vahvasti läsnä kierroksella.

Ensin saimme kuulla Altian Koskenkorvan tehtaan esittelyn ja sen jälkeen teimme tehdaskierroksen. Esittely painottui tehtaan toimintoihin ja prosessiin. Mukaan liitettiin juhlavuoden pullon (Koskenkorva 100) tarinaa.

Sen jälkeen suuntasimme Koskenkorva Museoon, jossa Koskenkorvan Martti-isäntä kertoi, miten hän päätyi Koskenkorvan Suomi 100 juhlavuoden pullon etikettiin ja miten Könnit siihen liittyvät.

Lopuksi vierailimme Jussin Jokisaunoilla, joka on Ilmajoen Alajoki-lakeudella sijaitseva ohjelmapalveluyritys. Tarjolla oli nokipannu-kaffit ja mokkoonen. Saimme kuulla tarinaa lakeuden ja Alajoen synnystä, sekä mitä siellä on ennen vanhaan syöty. Ja opimme myös mitä mokkooset ovat. “Mokkoosihin tuloo piimää, suuraa, kananmunaa, nisujauhoja ja sokuria. Niitä on ennenvanhaa paisteltu takanperäs ku on oltu paimenes.”