Ravintolat kisaavat lähiruokamestaruudesta Farmarissa 14.-17.6.

Farmarissa kattilat sauhuavat päivittäin klo 12-13 toden teolla, kun uuden messuhallin ohjelmalavan valtaa Ruokaprovinssikokkien taisto. Kyseessä on nelipäiväinen kilpailu, jossa paikalliset ravintolat kilpailevat lähiruokamestaruudesta. Kisaajat saavat päivittäin eteensä pääasiassa Farmarin lähiruoka-alueen antimista kootun mysteerilaatikon, jonka antimista loihditaan jotain mahdollisimman herkullista, näyttävää ja innovatiivista. Kuka keittää parhaimman sopan?

Kilpailussa keskiviikko, torstai ja perjantai ovat esikarsintapäiviä, joista finaaliin pääsee kunkin esikarsintapäivän voittaja. Lauantai huipentuu finaaliin kello 12.00. Silloin ratkaistaan, mikä ravintola kruunataan lähiruokamestariksi. Soppakattiloiden varressa kisaavat:

Keskiviikko: Powerpark vs. Lakeus Matador
Torstai: Härmän Kylpylä vs. Juurella
Perjantai: Mallas Kabacka vs. Ravintola Pirttihirmu
Lauantai : Finaali, esikarsintojen voittajat

Kilpailun päätuomarina häärii Kirsi Usvaranta Sedusta. Vierailevia tuomareita ovat mm. Olympiamitalisti, nyrkkeilijä Mira Potkonen, kansanedustaja Susanna Koski, markkinointi-ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa Ruokatieto-yhdistyksestä sekä lähiruokatuottajia Farmarin lähiruokaosastolta.

Tervetuloa mukaan jännittämään ja seuraamaan, millaisia uusia lähiruokaherkkuja ravintolat saavat loihdittua mysteerilaatikon antimista!

Aika: Päivittäin kello 12-13
Paikka: Areenan uuden messuhallin ohjelmalava (B-halli). Aluekartta.

Kilpailun järjestää Kasvua Ruokaprovinssista – hanke yhteistyössä Sedun, Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistyksen, paikallisten ravintoloiden ja lähituottajien kanssa. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin lähiruokaa, ravintoloiden lähiruuan käyttöä ja tuottajia raaka-aineiden takana.

Lisätietoja: Suvi Mäki-Pirilä, puh. 044 754 1678, suvi.maki-pirila@intoseinajoki.fi